BiHTužilaštvo BPK-a: Motivi napada na Almira Raščića još nepoznati

Tužilaštvo BPK-a: Motivi napada na Almira Raščića još nepoznati

Motivi stravičnog napada na Goraždanina Almira Raščića još nisu poznati – potvrdio je kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

Tužilaštvo BPK-a vodi istragu u slučaju pokušaja ubistva Raščića koje se dogodilo sinoć oko 22 sata, a on je nakon operacije u KCUS-u i dalje u teškom stanju.

– Motivi napada su nepoznati i najgore je što to niko nije vidio. Još nije poznato koliko osoba je učestvovalo u napadu, jedna ili više njih. Na kameri koju smo pregledali nema ništa sumnjivo. Policija radi i dalje, obavlja razgovore, razgovarali su i sa porodicom, također u kafiću koji je vodio, nema ništa što bi nam moglo ukazati na moguće napadače ili motive napada – kazao je Bilajac.

Na rasvjetljavanju krivičnog djela pokušaja ubistva intenzivno radi i MUP BPK-a.

U gradu je pojačano prisustvo policije, mobilizirana je i Jedinica za podršku, a o događaju su obaviještene i susjedne policijske stanice u RS-u.

Bivši nogometaš Almir Raščić sinoć oko 22 sata upucan je u glavu u prolazu stambene zgrade u ulici 43. drinske brigade, gdje stanuje. Hitno je prevezen u Sarajevo, gdje je operisan i nalazi se u kritičnom stanju.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE