NaslovnicaBiH'Tužba protiv...

‘Tužba protiv Dodika i onih koji su nelegalno prisluškivali opoziciju’

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović najavio je tužbu protiv lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nakon što je u Narodnoj skupštini izjavio “da prisluškuje opoziciju“.

-Uputit ćemo tužbu protiv Milorada Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne poslanike. Ovo je nezabilježen slučaj, prvo javno priznanje visokog funkcionera za prisluškivanje opozicije i nakon Makedonije drugi put u regionu da postoje dokazi i priznanje da vlast prisluškuje opoziciju – istakao je Šarović.

Iz SDS-a podsjećaju u saopćenju da je Dodik o tome govorio u entitetskom parlamentu.

-To što se sinoć dogodilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske je dramatičan pečat jučerašnjeg zasjedanja. Član Predsjedništva BiH je u zvaničnoj instituciji dao priznanje da prisluškuje opoziciju. Čak se javno obratio i ministru unutrašnjih poslova po tom pitanju – kazao je Šarović.

Ističe da je došlo vrijeme da sa funkcija odu oni koji varaju, sistemski kradu i nemaju šta da ponude.

-Došao je trenutak da pobijede bolji, koji imaju program i projekte i koji su normalni. Vrijeme je da se okupimo oko jedne šire koalicije i najboljih kandidata i pobjeda na lokalnim izborima neće izostati – naglasio je predsjednik SDS-a.

On je rekao da su se tokom vanrednog stanja redale afere jedna za drugom i da je novac najmanje korišten za zdravstvo i zaštitu od pandemije, a više za javne nabavke i kupovinu informacionih sistema.

-Javljaju se potencijalno ogromne afere sa poljskom bolnicom i drugim nabavkama. Vidimo da su i brojke zaraženih u Republici Srpskoj dva puta veće nego u Federaciji BiH a to i laiku izgleda veoma neobično. To pokazuje da mjere nisu dale rezultate i da je vanredno stanje samo iskorišteno za brojne sumnjive poslove. Ministar Šeranić koji je na početku davao optimizam je negdje sklonjen i marginalizovan, a pojavljivao se samo jedan čovjek – pojasnio je Šarović.

Govoreći o radu Vijeća ministara BiH, predsjednik SDS kazao je da je postojeći saziv izvršne vlasti u BiH najgori u istoriji.

-Oni nas iz dana u dan iznenađuju novim personalnim sazivom koji nije kredibilan i nemaju kapacitet da rade uspješno svoj posao, nemaju nikakvih rezulata, niti bilo kakve ozbiljne vizije. Smatram da je Vijeće ministara davno sazrelo za rekonstrukciju ili da što prije ode u istoriju -rekao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.