SportSkijanjeTurneja Četiri skakaonice: Slovenac Prevc ubjedljivo slavio u Garmisch-Partenkirchenu

Turneja Četiri skakaonice: Slovenac Prevc ubjedljivo slavio u Garmisch-Partenkirchenu

Pobjednik druge stanice Novogodišnje turneje u Garmisch-Partenkirchenu je Slovenac Peter Prevc.

Nakon što je u Oberstdorfu zauzeo treće mjesto, sjajni Prevc danas je slavio sa ukupno 272,7 poena. Dužina prvog skoka iznosila je 133,5 metara, dok je u drugom pokazao zašto se smatra favoritom za ukupnu pobjedu na Turneji Četiri skakaonice i sa skokom od 136 metara odnio je ubjedljivu pobjedu.

Drugo mjesto pripalo je Kennethu Gangnesu koji zabilježio skokove od 132 i 134 metra, te ukupno 260,1 poena. Na trećem mjestu je pobjednik prve skakaonice Severin Freund koji je osvojio 256,8 poena, dok su njegovi skokovi iznosili 133,5 metara u prvoj i 132,5 metara u drugoj seriji.

Sutra počinju kvalifikacije za skakaonicu u austrijskom Innsbrucku, dok je u nedjelju glavni dio takmičenja. Novogodišnja turneja završava 6. januara u austrijskom Bischofshofenu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE