Turizam – Jedna od razvojnih prilika koju Visoko mora iskoristiti

Danas je u kabinetu gradonačelnika održan sastanak s predsjednikom povjereništva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenanom Magodom i članom povjereništva Tarikom Imamagićem.
Na sastanku je razgovarano o uvrštavanju turističke ponude našeg grada u zvaničnu turističku ponudu koju će plasirati Turistička zajednica Kantona Sarajevo svojim posjetiocima čime bi Visoko na adekvatan način bilo predstavljeno većem broju turista nego što je to sada slučaj.
Dogovarana je i realizacija određenih zajedničkih projekata u cilju promocije turističke ponude i stvaranja novih turističkih sadržaja.
Cilj je iskoristiti turističke potencijale grada Visoko i unaprijediti sadržaj turističke ponude.
“Visoko je nezaobilazna turistička destinacija u BiH, prvenstveno zbog svog bogatog kulturno-historijskog naslijeđa, dobre i povoljne trgovine, kulinarskih specijaliteta, ali i novih  turističkih sadržaja poput tunela na Ravnama, parka Ravne II i Piramida. Da ne bi ostalo samo na tome, požrtvovano ćemo raditi da ispratimo zahtjeve jedne dinamične kategorije kao što je turizam te se posvetiti daljem stvaranju i obezbjeđivanju novih atraktivnih turističkih ponuda i sadržaja”, istakao je gradonačelnik Ganić.
Gradska uprava Visoko / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.