NaslovnicaPreporukaTuristi uživa...

Turisti uživaju u lijepom vremenu na plažama Antalije

Sunčano vrijeme i dolazak ljetnih dana privukao je brojne domaće i strane turiste na plaže turske Antalije.

Stanovnici ovog priobalnog grada u Turskoj i gosti iz zemlje i svijeta iskoristili su ugodne temperature mora i zraka, kako bi uživali u kupanju u moru i odmoru na plaži.

Reporter AA zabilježio je kadrove brojnih turista na plažama, ali i u parkovi i na biciklističkim stazama, te šetnicama Antalije.

Ukrajinka Lada Konavič, jedna od turistkinja koja uživa na suncu na plaži, rekla je da je prije godinu dana došla u Tursku iz Ukrajine sa rođacima zbog rata u njenoj zemlji.

“Volim Antaliju, dobri su ljudi, dobra hrana. Jako je lijepa sa svojim morem i planinama”, kazala je.

Ukrajinka Oksana Konavič takođe je izrazila zadovoljstvo zbog boravka u Turskoj.

Turska je još jednom zauzela treće mjesto u svijetu po broju plaža koje su dobile ekološku Plavu zastavu.

Prema posljednjim podacima Međunarodnog žirija za Plavu zastavu, ukupno 551 plaža, 23 marine, 14 turističkih brodova i 10 pojedinačnih jahti širom Turske, dobilo je oznaku Plava zastava.

Među zemljama sa plažama sa Plavom zastavom, Španija je zauzela prvo, a Grčka drugo mjesto. Italija i Francuska su iza Turske.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.