NaslovnicaPreporukaTrump prodao ...

Trump prodao hotel u Washingtonu za 375 miliona dolara

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump prodao je hotel u američkoj prijestolnici Washingtonu za 375 miliona dolara.

Kako navodi “BBC”, sa investicionom kompanijom iz Miamija postignut je dogovor o prodaji hotela “Trump International”, u vlasništvu bivšeg američkog predsjednika Trumpa, za 375 miliona dolara.

Trumpova kompanija u Washingtonu “Trump Organization” postigla je dogovor sa CGI Merchant Group o prodaji hotela. Prema dogovoru, hotel je prodat za 375 miliona dolara, a preuzimanje hotela će zvanično biti obavljeno u prvom kvartalu 2022. godine.

Novi naziv hotela će biti “Waldorf Astoria”, a njime će upravljati Hilton Group.

Poznato je da je “Trump Organization” od 2019. godine tražila kupce za hotel sa 263 sobe sa ugovorom o zakupu na 60 godina.

Senat SAD-a ranije je pokrenuo istragu koja je pokazala da je tokom Trumpovog mandata hotel ostvario gubitak od 70 miliona dolara, dok je naplatio 3,7 miliona dolara od stranih vlada.

Trump je bio 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država od 2017. do 2021. godine.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.