ZanimljivostiTrikovi kojima ćete produžiti trajanje manikure i laka za nokte

Trikovi kojima ćete produžiti trajanje manikure i laka za nokte

Kako bi produžili trajanje laka za nokte i vremena bez pucanja, možete se poslužiti s nekoliko trikova – od poliranja ivica, korištenja tankih premaza do laka za jačanje pločice nokta.

Kod kućnih tretmana, ali i onih u salonima, žene najčešće nastoje produžiti trajanje manikure odnosno spriječiti preuranjeno pucanje laka.

Međutim, bitno je znati da trajanje varira od osobe do osobe i od manikure do manikure, budući da postoje brojne varijable.

Tradicionalni lak za nokte može izdržati nekoliko dana bez ikakvih usitnjenja. Međutim, ako se odlučite za formule za dugotrajno nošenje, poput opcija gel-laka, vaša manikura može trajati do dvije sedmice prije nego što primijetite bilo kakvo usitnjavanje.

Ipak, korištenjem sljedećih trikova možete produžiti život vašoj manikuri:

Koristite proizvod za jačanje

Zdravi nokti duže drže lak. Proizvod za jačanje može pomoći u popravljanju oštećenja noktiju kako se ne bi oljuštili ili slomili.

Aceton

Čak i ako su vam nokti već goli, prije nanošenja laka pređite preko njih acetonom ili tečnošću za uklanjanje laka za nokte, ovaj brzi korak uklanja prirodna ulja s noktiju. Ako su vam nokti slabi ili lomljivi, odlučite se za hranjivo sredstvo za uklanjanje koje jača nokte.

Preskočite namakanje

Namakanje ruku u vodi prije manikure uzrokovat će širenje noktiju. Kada se osuše i skupljaju, lak će vam popucati.

Zarolajte bocu

Mućkanje boce stvara mjehuriće zraka koji uništavaju boju. Promiješajte lak držeći ga uspravno i umjesto toga ga valjajući u rukama.

Izbjegavajte zanoktice

Pazite da lak ne dodiruje vaše zanoktice jer se nanesena boja prije odlijepi u odnosu lak nanesen izravno na nokat.

Polirajte ivice

Povucite četku oko ivica noktiju kako biste ih premazali. Ovo vašim vrhovima dodaje zaštitni sloj.

Koristite tanke premaze

Deblji slojevi laka ne suše se sa onoliko čvrstoće koliko tanki. Nanesite lak na nokte u tankim potezima i prema potrebi dodajte dodatne slojeve za glatku i potpunu pokrivenost.

Sačekajte između slojeva

Ako vaš lak nije potpuno suh prije dodavanja sljedećeg sloja, može se odlijepiti. Između svakog sloja pričekajte najmanje dvije minute.

Nosite rukavice

Kućanski poslovi mogu pričiniti brojne probleme na vašim noktima, pa nosite rukavice dok radite teške ili poslove koje uključuju namakanje u vodi poput pranja suđa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE