NaslovnicaLokalne TemeTri generacij...

Tri generacije Pekića u Općinskom/Gradskom vijeću Visoko

Analizirajući rezultate prethodnih Lokalnih izbora i ulaskom Nikole Pekića u novi saziv Gradskog vijeća dolazimo do još jednog kurioziteta koji je vjerovatno kao takav i jedini u cijeloj BiH. Naime, porodica Pekić je jedinstvena po tome što su u zakonodavnu vlast Visočani birali tri generacije Pekića.

Pokojni Ivica Pekić bio je vijećnik nakon izbora 2004.godine i biran je kao član SBiH. On je tada kao trinaesti sa liste izborio mandat među pet izabranih sa osvojenih 310 glasova. Na Lokalnim izborima 2016.godine Dario Pekić kao član ASDA je bio treći na listi i osvojio mandat vijećnika sa ukupno osvojenih 591 glasom. A na nedavno završenim izborima također kao član ASDA Nikola Pekić je osvojio mandat sa osvojenih 450 glasova i to kao posljednji, trideseti, kandidat sa liste.

Tako da imamo jedinstvenu situaciju u kojoj su deda, sin i unuk bili birani u zakonodavnu vlast jednog grada.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.