Tri člana delegacije Rukometne reprezentacije BiH pozitivna na virus Covid-19

Nakon jutrošnjeg PCR testiranja delegacije rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ustanovljeno je da su tri člana delegacije pozitivna na koronavirus Covid-19.

Pozitivne testove na Covid-19 dobili su golman Benjamin Burić, trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug. Medicinska služba rukometne reprezentacije BiH stavila je u izolaciju Burića i Blaževića, dok je profesor Đug upućen na kućno liječenje u Tuzlu.

Svi ostali reprezentativci i članovi delegacije dobili su negativne rezultate testiranja na Covid-19 i večeras se nastavljaju trenažne aktivnosti bh. tima.

Medicinska služba će redovno pratiti zdravstveno stanje reprezentacije, te će se nastaviti svakodnevna testiranja na prisustvo virusa Covid-19.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine odbija insinuacije neodgovornih pojedinaca, koji od sinoć pokušavaju javnosti da predstave da su naša ranija testiranja bila neodgovorna i lažna. Ne bismo ni u kom slučaju dozvolili da dovodimo u pitanje bilo čije zdravlje u našem timu, kao ni u nekoj protivničkoj ekipi.

U teškim i neizvjesnim vremenima zdravlje svih nas je na prvom mjestu i sva naša testiranja radila je ozbiljna i odgovorna, te jedna od najeminentnijih zdravstvenih institucija na našim prostorima Eurofarm Centar Poliklinka.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.