Lokalne TemeTrenutno zaposlena 84 uposlenika: PS Visoko nedostaje još 10 policijskih službenika

Trenutno zaposlena 84 uposlenika: PS Visoko nedostaje još 10 policijskih službenika

Važećim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u PS Visoko je predviđeno angažovanje 96 uposlenika i to: 84 policijskih službenika, 1 državni službenik i 11 namještenika, saznaje portal Visoko.co.ba.

Kadrovska popunjenost Policijske stanice Visoko, na dan 31.12.2022. godine iznosi ukupno 84 uposlenika, od kojih je 74 policijskih službenika, 0 državni službenik i 10 namještenika.

Također, kako saznajemo, od strane PS Visoko u 2022. godini, izdati su oružni listovi za 240 komada vatrenog oružja, koji ih drže i nose radi lične sigurnosti i zaštite ili radi bavljenja lovom ili sportom.

U toku 2022. godine, izdate su 64 potvrde za oružje C kategorije ( startni pištolji ) te 7 potvrde za oružje D kategorije ( vazdušne puške i pištolji, električni paralizatori i sprejevi za omamljivanje), izvršeno zamjena oružnih listova 116.

Naim K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE