Trener visočke Bosne Zdenko Antović na svoj način komentariše žrijeb Premijer lige

Nakon obavljenog žrijeba rukometne Premijer lige BiH, za komentar smo zamolili i trenera visočkih rukometaša Zdenu Antovića. On je to uradio na samo sebi svojstveni način, ali svakako vrijedi pročitati i pokušati shvatiti:

  • Svaki raspored utakmica ima i pozitivne i negativne strane.  U biti, jačim klubovima je gotovo  svejedno kada i  s kim igraju, dok slabiji i oni s mlađim kadrom više kalkulišu i nadaju se prvim „lakšim“ utakmicama u nadi da uzmu  zamaha i  malo vjetra u leđa. A u suštini sve  se  svodi da ćeš dva puta igrati  sa svim protivnicima. Današnja visočka  Bosna kao daleko najmlađa  ekipa u šampionatu imala je za potrebu (i želju) da  ne bude kako je žrijeb odlučio. Naime, otvoriti šampionat sa najboljom BH ekipom, Izviđačem je pretežak zadatak, a uz to u prva četiri  kola dočekati  još dvije  ekipe koje će zasigurno na kraju zauzeti prve tri pozicije: Vogošća i Derventa (tu se samo još Čelik može umiješati),  velika  je nepovoljnost… I na prvom gostovanju, u Cazinu,  bit će vruće. Domaćin će  napuniti  dvoranu za tu svoju prvu utakmicu nakon dugo  godina izostanka iz Premijer lige, tako da i to nekako moramo pregrmiti. Naš raspored zahtijeva razumijevanje i strpljenje,  jer će sve zadaće u prvim kolima biti itekako teške. Ali, ne treba bježati od optimističkih planova, jer u tom slučaju  takmičenje ne bi imalo smisla… Zato poručujem da nas podrže oni koji su izgubili povjerenje u nas, a da nas protivnici ne shvataju olako, jer dolazimo iz grada rukometa neovisno od toga gdje i kada igramo, rekao je trener rukometaša Bosne, Zdenko Antović, a pametnim i mudrim Visočanima sasvim dovoljno da shvate kako bi trebali svako na svoj način pomoći i podržati.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.