Lokalne TemeSportTrener visočke Bosne Zdenko Antović na svoj način komentariše žrijeb Premijer lige

Trener visočke Bosne Zdenko Antović na svoj način komentariše žrijeb Premijer lige

Nakon obavljenog žrijeba rukometne Premijer lige BiH, za komentar smo zamolili i trenera visočkih rukometaša Zdenu Antovića. On je to uradio na samo sebi svojstveni način, ali svakako vrijedi pročitati i pokušati shvatiti:

  • Svaki raspored utakmica ima i pozitivne i negativne strane.  U biti, jačim klubovima je gotovo  svejedno kada i  s kim igraju, dok slabiji i oni s mlađim kadrom više kalkulišu i nadaju se prvim „lakšim“ utakmicama u nadi da uzmu  zamaha i  malo vjetra u leđa. A u suštini sve  se  svodi da ćeš dva puta igrati  sa svim protivnicima. Današnja visočka  Bosna kao daleko najmlađa  ekipa u šampionatu imala je za potrebu (i želju) da  ne bude kako je žrijeb odlučio. Naime, otvoriti šampionat sa najboljom BH ekipom, Izviđačem je pretežak zadatak, a uz to u prva četiri  kola dočekati  još dvije  ekipe koje će zasigurno na kraju zauzeti prve tri pozicije: Vogošća i Derventa (tu se samo još Čelik može umiješati),  velika  je nepovoljnost… I na prvom gostovanju, u Cazinu,  bit će vruće. Domaćin će  napuniti  dvoranu za tu svoju prvu utakmicu nakon dugo  godina izostanka iz Premijer lige, tako da i to nekako moramo pregrmiti. Naš raspored zahtijeva razumijevanje i strpljenje,  jer će sve zadaće u prvim kolima biti itekako teške. Ali, ne treba bježati od optimističkih planova, jer u tom slučaju  takmičenje ne bi imalo smisla… Zato poručujem da nas podrže oni koji su izgubili povjerenje u nas, a da nas protivnici ne shvataju olako, jer dolazimo iz grada rukometa neovisno od toga gdje i kada igramo, rekao je trener rukometaša Bosne, Zdenko Antović, a pametnim i mudrim Visočanima sasvim dovoljno da shvate kako bi trebali svako na svoj način pomoći i podržati.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE