Lokalne TemeCrna HronikaTraži se pomoć građana u identifikovanju izvršioca razbojništva u Visokom

Traži se pomoć građana u identifikovanju izvršioca razbojništva u Visokom

Dana 06.09.2017. godine, u 21,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da je u ulici Kadije Uvejsa bb, na štetu sportske kladionice “Millennium”, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno razbojništvo.

O izvršenom krivičnom djelu odmah je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Visoko za vršenje uviđajnih i drugih potrebnih radnji.
Pregledom video snimka izuzetog sa nadzorne kamere postavljene u navedenoj ulici, uočeno je nepoznato muško lice, visine oko 180 cm, kraće kose, mršavije građe, starosti od oko 20 godina, koje se u sporno vrijeme nalazilo na navedenoj lokaciji i koje se sumnjiči za izvršenje navedenog razbojništva.

U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Policijske stanice Visoko su dobili saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje snimka i fotografija lica, izuzetih sa snimka nadzorne kamere, a s ciljem identifikacije izvršioca ovog krivičnog djela.

S tim u vezi, dostavljamo predmetne fotografije, uz apel građanima, da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju lica sa istih, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili da se obrate neposredno policijskim službenicima na terenu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE