NaslovnicaSportNogometTravničani da...

Travničani danas očekuju spektakl

Organizatori, izbornici humanih zvijezda Hrvatske i BiH, te trener svih trenera, odnedavno i počasni građanin Travnika Miroslav Ćiro Blažević, su na konferenciji za novinare u Travniku najavili humanitarnu utakmicu u kojoj će snage odmjeriti bivše zvijezde BiH i Hrvatske, a koja će se održati danas s početkom u 17 sati na stadionu Pirota.

Travnik će biti domaćin utakmice, a načelnik općine Kenan Dautović Ćiru je usporedio sa Ivom Andrićem.

“Travnik je danas središte ne samo BiH, regije, nego čini mi se i šire. Napravio sam hrabru paralelu između Andrića i Blaževića. Nije se ni Ivo Andrić baš naživio u Travniku kao Ćiro, ali je ostavio neizbrisiv trag (…) Imajući u vidu Ćirine godine i zdravstveno stanje, zahvaljujem mu se zbog dolaska. Nikad nije gubio vezu s Travnikom”, rekao je Dautović.

U svom stilu Blažević je govorio o rodnom gradu.

“Publika je najvažnija i sretan sam što ponovno mogu biti s vama. Ovaj teren pripada privilegiranima. Sretan sam i ponosan da sam za života doživio čast da sam proglašen počasnim građaninom grada kojeg toliko volim i za kojeg sam uistinu sentimentalno vezan. Pitao sam se šta sam ja to napravio? Jesam, puno sam napravio. Prvo sam na nacionalnom planu afirmirao Travnik kad sam pobijedio Slovence na državnom prvenstvu u skijanju. Gdje sam god došao i obišao sam cijelu planetu, s ponosom sam rekao da sam iz vezirskog grada Travnika. Mi Travničani ne možemo imati kompleks inferiornosti nikad. Jedino još Boga molim da još jednom dođem i da neću još brzo kihnuti”, istaknuo je Ćiro.

Pomoćnik izbornika Humanih zvijezda Hrvatske pjevač Mate Bulić nije htio otkriti sastav Hrvatske za današnju utakmicu.

“Ne bih sad govorio sastav, dolaze momci sretni što su dio te priče. Travnik je nešto posebno. Dolazi dobra mlada ekipa afirmiranih ljudi. Svi smo došli zbog Ćire Blaževića, trenera svih trenera. Sutra će biti izvanredna utakmica, izvanredan spektakl”, kazao je Bulić.

Vlatko Glavaš će biti kapetan Humanih zvijezda BiH.

“Bio sam prvi Hrvat koji je igrao za BiH, pomogli su mi Ćiro i Muzurović. Jedino na ovaj način možemo poslati jednu lijepu sliku ne samo u okruženje, nego u Europu. Da kažemo kako nama ne treba suživot, već život”, kazao je Glavaš.

Fuad Muzurović će predvoditi sa klupe Humane zvijezde BiH.

“Još 1993. godine sa FK Sarajevo preko piste smo izašli iz BiH. Domaćin nam je bio Hajduk, pa nas je onda pozvao Ćiro. Tada je bio predsjednik NK Croatia. Ćiro nas je obukao od glave do pete”, kazao je Muzurović.

Utakmica je humanitarnog karaktera, a sva sredstva od ulaznica idu za Katolički školski centar Petar Barbarić i za Srednju školu Travnik u izgradnji.

Fena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.