NekategorisanoTragom vijećničkih pitanja i inicijativa / Emir Džafić (SDA): "Napraviti program podrške...

Tragom vijećničkih pitanja i inicijativa / Emir Džafić (SDA): “Napraviti program podrške iz budžetske stavke „Podrška privredi“ u budžetu općine Visoko za 2019. godinu”

Predmet: Zaključak po 13. tački dnevnog reda 29. sjednice Općinskog vijeća Visoko

Predlažem da nadležna općinska služba:
1. Kao mjeru za poboljšanje privrednog ambijenta na području općine Visoko napravi program podrške iz budžetske stavke „Podrška privredi“ u Budžetu općine Visoko za 2019. godinu, u vidu stimulacije za svaki novoosnovani privredni subjekt u tekućoj godinu u iznosu od 700,00 KM.

2. Izradi set stimulativnih olakšica (pogodnosti) za investitore koji žele da investiraju svoj kapital i pokreću svoj biznis na području općine Visoko (olakšice u vidu oslobađanja od rente na zemljište, i svega ostalog što bi našu općinu činilo konkurentnijom od drugih).


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE