Naslovnica■Aktuelno■Tragom vijećn...

Tragom vijećničkih pitanja i inicijativa, Elvedin Šabanović (ASDA)

VIJEĆNIČKA INICIJATIVA: Pokrećem inicijativu da nadležna općinska služba pokrene odgovarajuće mjere aktivnosti na izradi Pravilnika o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola na području općine Visoko

OBRAZLOŽENJE: Obzirom da je prijedlogom Kluba vijećnika A-SDA u budžetu za 2017. g. kojeg je Općinsko vijeće danas usvojilo planirana nova pozicija “Stipendije za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola“ u iznosu od 20.000,00KM upućujem inicijativu nadležnoj općinskoj službi da odmah pokrene odgovarajuće mjere aktivnosti na izradi Pravilnika o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola na području općine Visoko sa ciljem raspisivanja javnog Konkursa za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola u 2016/2017. g. te kako bi ova sredstva bila dodijeljena namijenjenoj učeničkoj populaciji. Ukoliko Pravilnik već postoji molim da Služba pokrene proceduru raspisivanja javnog Konkursa za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola.

Inicijativa je upućena: Služba za društvene djelatnosti općine Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.