Tragom vijećničkih inicijativa i pitanja, Zijada Smailagić (SDA): Prilikom zapošljavanja mladih doktora uvesti jednomjesečnu obuku uz mentorstvo iskusnog ljekara

Na osnovu člana 156. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Visoko, upućujem vijećničku incijativu da prilikom zapošljavanja mladih doktora u JU Dom zdravlja Visoko, a koji nisu imali priliku zasnovati radni odnos i nemaju radno iskustvo, prođu jednomjesečnu obuku uz mentorstvo iskusnog ljekara.

Posebno akcenat bi trebalo staviti na porodičnu medicinu.

Obrazloženje:

Evidentno je da je došlo do smjene generacija ljekara i zaposlen je mladi kadar u porodičnoj medicini bez radnog iskustva. Pokazalo se da mladi ljekari nemaju iskustva u radu porodične medicine i da im je potrebna obuka prije zasnivanja samostalnog rada. Mladim ljekarima je posao stresan a pacijenti često ne budu pravilno zbrinuti.

Predlažem da se ranije planira popuna radnih mjesta uz potrebnu obuku u praksi.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.