Tragom vijećničkih inicijativa, Edin Lopo (SDA): Ukloniti sve ‘ležeće policajce’ u Gračanici i postaviti vibracione trake

Pokrećem vijećničku incijativu da se sa cesta na području MZ Gračanica uklone  svi ležeći policajci”, a umjesto njih, te i na drugima mjestima gdje je potrebno, postave vibracione trake.

OBRAZLOŽENJE:

Na području MZ Gračanica postojiveliki brojležećih policajacakoji nisu urađeni postandardima i koji nanose više štete nego koristi. Vibracione trake su tehnička sredstva za usporavanje saobraćaja, kojima se pri prelasku vozila proizvode jače vibracije i zvučni efekti kojima se upozoravaju vozači da smanje brzinu kretanja, odnosno da usklade vožnju sa propisanim ograničenjem brzine. Postavljanjem ovih traka bi se smanjila mogućnost oštećenja vozila koji saobraćaju na području ove mjesne zajednice i povećala sigurnost kako pješaka tako i drugih učesnika u saobraćaju. Inicijativa je upućena nadležnoj službi Grad Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.