NaslovnicaLokalne TemeTradicionalni...

Tradicionalni prediftarski redovi ispred prekara u Visokom

Sveti islamski mjesec ramazan osvojio je sva čula građana našeg grada, te je ispunio srca svih vjernika, koji se uzdržavaju od jela, pića i strasti u Božije ime. Ovaj mjesec poseban je po mnogo čemu, ali zasigurno je nezamisliv bez toplog, okruglog hljeba posutog ćurkotom, koji je neizostavni dio svake iftarske sofre.

Tradicionalni redovi ispred pekara u našem gradu tokom svetog islamskog mjeseca Ramazana toliko su se ukorijenili u tradiciju da su postali nezaobilazan ramazanski običaj.

Nepunih sat vremena pred iftar brojni građani našeg grada u dugim redovima ispred visočkih pekara čekaju tople somune, kako bi sebe i svoju porodicu nagradili za još jedan dan posta.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.