Tradicionalni bajramski prijem …

U Kabinetu gradonačelnice Amre Babić danas je upriličen tradicionalni prijem povodom Ramazanskog bajrama, kojem su pored njenih saradnika prisustvovali predsjednici izvršnih odbora MIZ Visoko i Gračanica, Džemil Ugarak i Kemal Baković, glavni imam MIZ Visoko – Midhat ef. Čakalović i glavni imam MIZ Gračanica – Senahid ef. Uznunović.

Bajramski prijemi predstavljaju idealnu priliku za dijeljenje radosti povodom velikom muslimanskog praznika, kao i za razgovore o prošlim i budućim projektima predstavnika medžlisa islamskih zajednica i Gradske uprave Grada Visoko.

„Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti još jednom čestitam Bajram sa željom da sva naša dobra djela tokom Ramazana budu primljena kod Gospodara“, kazala je gradonačelnica Babić, te se zahvalila predstavnicima MIZ Visoko i Gračanica na učešću u jučerašnjem programu obilježavanja Dana šehida.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko – Bajro Fejzić se zahvalio gostima na dolasku, nakon čega je svim vjernicima čestitao Bajram sa željom da ovaj praznik donese radost, sreću, nadu, razumijevanje, slogu i ljubav u naša srca.

Ovom prilikom za medije su se obratili i glavni imami oba medžlisa. Zahvalili su se na gostoprimstvu povodom praznika, ali i na uspješnoj saradnji tokom proteklog perioda.

Press Grada Visoko