Tokom 2022. godine u Visokom registrirana dva slučaja maloljetničke delikvencije

Kada je upitanju maloljetnička delikvencija tokom 2022. godine evidentirana su dva maloljetna počinioca krivičnih djela, protiv kojih je od strane PS Visoko, dostavljen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Ze-do kantona.

Dana 21.09.2022. godine u ulici Bosne Srebrene, grad Visoko, na lokalitetu autobuske stanice “Visoko” dva NN muška lica su prišli do lica A. E., kojom prilikom je prvookrivljeni H. A. rukama preko klupe gurnuo oštećenog A. E., koji pada na podlogu, dakle isti je izazivanjem tuče, naručito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir, čime je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ FBiH “Nasilničko ponašanje”.

Nakon čega drugoprijavljeni B. E. prilazi A. E. dok se nalazio u ležečem položaju i istog udara jedan puta zatvorenom pesnicom u predjelu nosa, nakon čega se prvoprijavljeni i drugoprijavljeni udaljavaju u nepoznatom pravcu. Prilikom navedenog udarca A. E. je zadobio tešku tjelesnu povredu koja se ogleda u prijelomu nosne kosti, dakle drugoprijavljeni je izazivanjem tuče, naručito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir, čime je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ FBiH “Nasilničko ponašanje”, kao i krivično djelo iz člana 172. KZ FBiH “Teška tjelesna ozljeda”.

U 2022. godine na podrućju grada Visoko, nije prijavljeno nijedno krivično djelo iz člana 203. KZ F BIH (Silovanje).

Visoko.co.ba / MUP ZDK

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.