Tko finansira kanalizacionu mrežu u naselju Gornji Poriječani?

GRADONAČELNICA BABIĆ U IZBORNOJ KAMPANJI 2020 POKREĆE PROJEKTE KOJI SU TREBALI BITI REALIZOVANI 2018.GODINE

Na svim FB profilu, populistički u svom stilu velikog (ne)radnika, gradonačelnica Babić najavila je početak radova kanalizacione mreže u naselju Gornji Poriječani!

Ono što je istina ove laži, a treba upoznati javnost, jeste da su sredstva obezbjeđena iz budžeta ZE-DO kantona, na čijem čelu je premijer Mirza Ganiće. Također, javnost treba upoznati da G.Poriječani u proteklom periodu iz budžeta Grada Visoko nisu dobili niti jednu marku, čak su bili primorani svojim vlastitim sredstvima sanirati dionicu puta u dužini oko 2.5 kilometra i tom prilikom utrošiti oko 40 tona asfalta.

Žalosno je, da su G.Poriječani jedno od područja u Gradu Visoko koje nema niti jednu sijalicu javne rasvjete, dok se u drugim gradovima u susjedstvu, već postojeća javna rasvjeta mijenja sa novom LED rasvjetom, a dok ne dobiju bilo kakvu, mještani G.Porječana će i dalje hodati u mraku.

Isto tako želimo da ukažemo, radi se polaganju kanalizacionih cijevi u dužini negdje oko 800 metara i to negdje na polovici dionice što je bez presedana, jer izgradnja kanalizacionog sistema ide od krajnje tačke, a nikako sa sredine. U ovom slučaju niti jedna kuća neće biti prikopčana na kanalizacioni sistem.

Uskoro vam donosimo video snimke sa ove lokacije, da se skupa uvjerimo u (ne)realizaciju projekta “ZABORAVLJENA SELA”.

https://www.facebook.com/VisockaNarodnaTelevizija/?__cft__[0]=AZWPuzYlMRWP3JRxxgCaI3QhaX2AXeaZlIHXnhV5UUSzrxjnDGbL_RRrZ9ihcZl_kvQvwlJDkfS6QluX5J7KDTepT6h5fWKW1LSZepO25jb8ERciAYp4xukl9X7Lu15GCxVBymHjv-H3405p97Op2hYW35ygkzI-4DS-kOghdntHp_X-5KeBqjWjiXFqZ19krzQ&__tn__=-UC%2CP-R