TKD Kolektiv Bosna: Obavijest o početku rada …

Obavijest o početku rada nakon zabrane zbog pandemije COVID 19 i aktivnostima u narednom periodu TKD Kolektiva Bosna!

S poštovanjem!
Edin Kajević Kaja 

UPIS BESPLATAN/„BOSNA“ krenuo sa radom, Kajević : Pripreme za polaganja za više pojaseve i klupsko takmičenje

Nakon više od dva mjeseca prinudne pauze zbog korona virusa, sa radom je počeo naš najtrofejniji i najmasovniji klub u atraktivnom borilačkom sportu Taekwondo kolektiv BOSNA.

Ovaj izvanredni kolektiv koji ima veliki broj članova, a koji treniraju na području općina Visoko, Breza, Kiseljak, Ilijaš i Vareš, u svojoj bogatoj istoriji osvajao je brojne medalje, pehare, diplome na brojnim turnirima u našoj zemlji: Zenica, Bijeljina, Kakanj, Visoko, Sarajevo, Hadžići, Bugojno…ali i u inozemstvu: Hrvatska, Njemačka, Slovenija, Srbija, Bugarska.

O novom početku, planovima, budućim nastupima Predsjednik kluba i glavni trener, majstor taekwondoa- crni pojas 5 dan, dvostruki Ginisov rekorder Edin Kajević-KAJA, rekao nam je sljedeće:

”Svi u klubu, počev od trenera pa do svih naših mnogobrojnih članova, koji dolaze iz brojnih bh. gradova, smo presretni što smo ponovo u prilici da svakodnevno treniramo i pripremamo se za naredna takmičenja u našoj zemlji i u inozemstvu. Već smo počeli sa ozbiljnim pripremama za polaganje za više pojaseve i za klupsko takmičenje, a koje će uslijediti vrlo brzo. Takođe, vršimo prijem novih članova kojih ima dosta zainteresovanih, a moram napomenuti da je upis besplatan, i svaki naš novi član dobija na poklon gratis majicu našeg kluba”.Prema riječima Edina Kajevića, klub pomaže roditeljima da dvoje djece plaća članarinu dok je za treće djete to besplatno.”Sa ovim našim takmičarima, pred kojima je svijetla budućnost, treniraju naši vrsni treneri, majstori Almin Kajević i Ginisov rekorder Kerim Ahmetspahić, sa svojim stručnim asistentima. U našem kolektivu treniraju takmičari uzrasta od pred pionira do seniora, u muškoj i ženskoj sekciji i svakim danom je taj broj članova sve veći i veći. Naš cilj i plan je prvo da od njih stvorimo vrsne sportaše, dobre učenike i studente, zdrave članove društva i na koje ćemo i mi i njihovi roditelji, prijatelji,komšije biti ponosni. Nema sumnje da će oni svojim talentom, radom, voljom biti osvajači brojnih priznanja u zemlji i inozemstvu”.

Punktovi za treniranje

Ovaj kolektiv ima svoj privatni sportski centar SRC BOSNA koji se nalazi u naselju Muhašinovići (Visoko) a u kome se nalazi i fitness centar koji radi svakim radnim danom od 10 sati. Takođe, na području općine Visoko punkt za treniranje nalazi se u srednjoj školi „Hazim Šabanović“, potom u sali osnovne škole u Dobrinju. U Brezi je to u prostorijama Islamskog centra, dok na području Kiseljaka se trenira u osnovnoj školi Podhrastovi-Brestovsko i u prostorijama Islamskog centra Kiseljak. Čim počne sa radom škola za učenike, kreće sa radom i punkt za treniranje u Varešu i Podlugovima/Ilijaš.