TKD Kolektiv “Bosna” na “Multi European Games” u Bugarskoj

Dana subota 04.06.2022. godine, takmičari TKD Kolektiv “Bosna” nastupit će na “Multi European Games” u Bugarskoj, turniru E i G kategorije, od 2. do 8. juna, gdje nastupa dvostruki kadetski evropski prvak Fahrudin Adilović u pratnji trenera Edina Kajevića Kaje.

Ovo je kvalifikacioni bodovni turnir za Evropsko prvenstvo, a Fahrudina čeka 5 izuzetno teških borbi, te do zlatne medalje ima 5 borbi. Tri borbe dobijene daju medalju – bronzanu, poslije bronzane medalje dolaze polufinala pa finale. Prvu borbu radi sa predstavnikom iz Srbije, drugi protivnik je predstavnik Španije, a poslije dolaze polufinalne i finalne borbe. Važno je istaći da je Fahrudinu ovo prva godina u juniorima (juniorska konkurencija) i da je najmlađi u ovoj kategoriji, te svako pređeno kolo na ovom kvalifikacionom turniru je zaista veliki uspjeh.

Također, istog dana 14 takmičara Kolektiva “Bosna” nastupit će na 24. međunarodnom takmičenju “Fojnica open 2022” u Fojnici, atakmičare će voditi treneri Ahmedspahić Kerim i Kajević Sajra.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.