TKD kolektiv Bosna: Fahrudin Adilović, treći na svjetskoj i drugi na europskoj rang listi u olimpijskom taekwonou

FAHRUDIN ADILOVIĆ ČLAN TKD KOLEKTIVA BOSNA TREĆI NA SVJETSKOJ  I DRUGI NA EUROPSKOJ RANG LISTI U OLIMPIJSKOM TAEKWONDOU U KATEGORIJI 57 KILOGRAMA


Počektom takuće godine kao što je to i praksa, na europskoj i svjetskoj rang listi, objavljuju se rezultati i rang lista za prošlu 2020 godinu u olimpijskom taekwondou!
Naš Fahrudin Adilović, član TKD kolektiva Bosna treći je na svjetskoj i drugi na europskoj rang listi u olimpijskom taekwonou u kategoriji 57 kilograma.
Ovaj ranking je historijski rezultat kako za naš kolektiv tako i za BiH u ovoj kategoriji. 
Rezultati u 2020 godini : 

  • FAHRUDIN ADILOVIĆ –  član Taek won do Kolektiv Bosna – PRVAK BOSNE I HERCEGOVINE U KATEGORIJI -57 kg. 

U Zenici u sportskoj dvorani Arena Zenica odžano je Tekwondo prvenstvo BiH. Član TKD Kolektiva Bosna Fahrudin Adilović osvojio je zlatnu medalju u kategoriji – 57 kg i postao prvak BiH te ponio titulu najboljeg kadeta prvenstva.

  • FAHRUDIN ADILOVIĆ –  član Taek won do Kolektiv Bosna – EUROSPKI KLUBSKI TAEK WON DO PRVAK U KATEGORIJI -57 kg. 

Od 21-25.12.2020 godine u Zagrebu u hotelu Westin održan je 8th Open European  Club Championship 2020 –  Osmo Europsko Klubsko prvenstvo. Promotor događaja je Evropska taekwondo federacija, a organizatori su Taekwondo klub Jastreb i Taekwondo klub Karlovac Na navedenom takmičenju prijavljeno je 39 reprezentacija iz Europe i 783 takmičara i 13 Olimpijaca. Bosnu i Hercegovinu u okviru taekwondo selekcje BiH je na ovom prvenstvu predstavljalo 28 takmičara iz devet klubova. Naš Taekwondo kolektiv Bosna predstavljao je Adilović Fahrudin. Naš predstavnik je nakon tri ubjedljive pobjede osvojio prvo mjesto i titulu europskog kadetskog prvaka Evrope.

  • FAHRUDIN ADILOVIĆ – EUROPSKI KADETSKI PRVAK – NOVA ZLATNA MEDALJA ZA FAHRUDINA ADILOVIĆA ČLANA TKD KOLEKTIVA BOSNA!!

Dana 10. – 13.12.2020. godine u Sarajevu u hotelu HILLS održan je  European Championships Olympic Weight Categories 2020 – Europsko prvenstvo olimpijske kategorije 2020 godine, i  European Cadets Championships 2020 – E4 – Europsko kadetsko prvenstvo 2020 – E4!! 
Fahrudin Adilović imao je dvije borbe, prvu sa predstavnikom Kosova, a drugu borbu je radio sa predstavnikom Hrvatske i pobijedio rezultatom 29:21, te tako osvojio zlatnu medalju i postao Europsku kadetski prvak u kategoriji – 57 kg, što je za Fahrudina drugo zlato u proteklom vremenskom periodu od 20 dana.
Godina 2020 godina, ostat će upamćena da su naši sportisiti u uslovima pandemije COVID-19 uspjeli i uz velike napore da dostojanstveno predstave našu zemlju i da osvoje vrhunske sportske rezultate, kao što je to učinio naš Fahrudin Adilović.
TKD Kolektiv Bosna nastaviti će raditi na stvaranju vrhunskih sportista i ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata!


VAŠ TAKEONOD KOLEKTIV BOSNA!!