TKD Kolektiv Bosna: Adilović Fahrudin – Europski kadetski prvak

HISTORIJSKI REZULTAT ZA NAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA!!FAHRUDIN ADILOVIĆ – EUROPSKI KADETSKI PRVAK – NOVA ZLATNA MEDALJA ZA FAHRUDINA ADILOVIĆA ČLANA TKD KOLEKTIVA BOSNA!!

Dana 10. – 13.12.2020. godine u Sarajevu u hotelu HILLS održan je  European Championships Olympic Weight Categories 2020 – Europsko prvenstvo olimpijske kategorije 2020 godine, i  European Cadets Championships 2020 – E4 – Europsko kadetsko prvenstvo 2020 – E4!! 
Organizaciju ovakvog prvenstva (Europskog prvenstva za kadete i seniore) preuzeo je Taekwondo savez BiH i gdje je učešće uzelo preko 500 takmičara iz 27 država Europe!!U seniorskoj konkurenciji BiH je predstavljalo 13 takmičara, a u kadetskoj 19 takmičara.
Naš taekwondo kolektiv je u kadetsku taekwondo selekciju BiH dao tri takmičara i to :
– Adilović Fahrudin (europski klupski brvak u kategoriji -57),
– Jusić Semir,
– Šahić Adin.
Naši takmičari bili su testirani na korona test, a poslije testa i vaganja bili su u sobama u karantini do borbi!Šahić Adin i Jusić Semir su izgubili u prvoj borbi i pružili dostojan otpor i stekli iskustvo učešća na velikim međunarodnim takmičenjima.
Fahrudin Adilović imao je dvije borbe, prvu sa predstavnikom Kosova, a drugu borbu je radio sa predstavnikom Hrvatske i pobijedio rezultatom 29:21, te tako osvojio zlatnu medalju i postao Europski kadetski prvak u kategoriji – 57 kg, što je za Fahrudina drugo zlato u proteklom vremenskom periodu od 20 dana (25.11.2020 godine, osvojio zlatnu medalju na Europskom klupskom prvenstvu u Zagrebu, R. Hrvatska)!
Ovo je vrhunski rezultat našeg Fahrudina i za naš kolektiv, ali i cijeli Taekwondo sport u našoj zemlji, a rezultat je velikog odricanja i treninga, kao i rada s našim trenerima. Čestitamo našim trenerima na čelu sa Edin Kajević – Kaja, na vrhunskom radu i prenošenju svojih znanja i vještina na naše takmičare! Čast nam je da smo svojim radom osvjetlali obraz, kažem Kolektivu, našoj državi BiH, jer osvojena su dva zlata za BiH a među 27 država koje su učestvovale na ovom Europskom prvenstvu.
Čestitamo našem šampionu Fahrudinu, kao i drugim našim predstavnicima na osvojenim medaljama!
VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA!!