TKD Bosna: Uspješno završen Treći otvoreni taekwondo seminar tehnika-poomse i borbe-kyorugi

U organizaciji Taekwondo kolektiva Bosna, a pod pokroviteljstvom Taekwondo saveza Zeničko-dobojskog kantona, u Visokom je u subotu i nedjelju (4. i 5. februar) održan Treći otvoreni seminar tehnika-poomse i borbe (kyorugi) u salama MSŠ “Hazim Šabanović”.

Na ovom dvodnevnom seminaru prisustvovalo je 200 učesnika iz 15 klubova iz cijele naše zemlje, brojni treneri, sudije i sportski radnici iz Visokog, Breze, Tešnja, Bugojna, Banovića, Brčkog, Ključa, Zenice, Bijeljine, Vareša, Dervente, Kaknja, Doboj Juga, Mostara, Sarajeva. Održavanje ovog seminara pomogla je Ziraat Banka dd Sarajevo.

Bila je ovo prilika da tokom dvodnevnog seminara koji su predvodili svjetski taekwondo stručnjaci, svi učesnici spoznaju nove vještine, poteze, akcije, a koje su im demonstrirali voditelji seminara i specijalni gosti.

Kao voditelji seminara bio je i čuveni svjetski taekwondo stručnjak, koji je još 2009. godine u SAD-u primljen u kuću slavnih ovog olimpijskog sporta – Miroslav Brežan, master osmi dan, zatim Muhamed Kahrimanović, master sedmi dan, svjetski rekorder u 12 disciplina, kao i specijalni gosti iz Južne Koreje – Park Joon Hyung majstor za poomse, Jong JU Won majstor za borbe (Kyorugi) i Bae Dae Geon majstor za borbe (Kyorugi).

Po završetku seminara i uručeni su certifikati, te je upriličen show program koji su priredili majstori iz Južne Koreje.

Slijedeća aktivnost TKD Bosne je upis novih članova i svi su dobrodošli da budu dio ovog kolektiva.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.