Lokalne TemeSportTK Eliptic Kiseljak // Visočki teniseri uzeli učešće i još jednom obilježili...

TK Eliptic Kiseljak // Visočki teniseri uzeli učešće i još jednom obilježili teniski vikend iza nas

Da je teniska sezona rekreativaca u punom jeku potvrđuje još jedan u nizu turnira u sklopu HUT 750 serije koji je prethodni vikend održan na teniskim terenima TK Eliptic Kiseljak.

Ovoga puta su visočki teniseri u još većem broju uzeli učešće i još jednom obilježili teniski vikend iza nas. Posebno su se istakli Samir Aščalić i Džemal Hadžimehanović koji su ponijeli titule najboljih u svojim kategorijama. Aščalić je u finalnom duelu bio bolji od dugogodišnjeg teniskog partnera Emira Bešlagića i sa 2:1 u setovima pokazao da je još uvijek među najboljim teniserima u kategoriji „gospoda 55+“.

U kategoriji „gospoda -35“ Hadžimehanović je slavio nakon predaje protivnika i time su dva prva mjesta završila u vitrinama visočkih rekreativaca. Vrijedno je istaći da je naš sugrađanin Amer Agić u kategoriji parovi „gospoda -45“ zajedno s gospodnim Zoranom Mamićem osvojio drugo mjesto i time upotpunio uspješan teniski vikend iza nas koji je pokazao da se Visoko laganim, ali uspješnim koracima etablira na listi vodećih gradova po uspješnosti teniskih rekreativaca.

Uz završnicu tekuće „Teniske lige Visoko“ koja je ušla u posljednje kolo nastavit ćemo da pratimo rezultate naših rekreativaca na domaćim i međunarodnim turnirima uz želju da nastave s dobri i uspješnim predstavljanjem kraljevskog grada.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE