SvijetTim Scott objavio kandidaturu za predsjedničke izbore u SAD-u

Tim Scott objavio kandidaturu za predsjedničke izbore u SAD-u

Tim Scott (57), jedini Afroamerikanac republikanac u američkom Senatu, zvanično je objavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. godine.

Kandidaturu je službeno objavio na Univerzitetu Charleston Southern, privatnom baptističkom koledžu na kojem je i diplomirao u rodnom gradu North Charleston.

U govoru je naveo da su Sjedinjene Američke Države “zemlja mogućnosti”.

Govorio je o svojoj porodici i životnoj priči.

Kritikovao je ekonomsku i sigurnosnu politiku administracije američkog predsjednika Joea Bidena i demokrate koje on naziva “radikalnom ljevicom”.

“Stopa kriminala raste u Bidenovoj Americi, a policija se povlači. Zato danas objavljujem da se kandidujem za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je Scott.

Osvrnuo se na probleme na južnoj granici SAD-a i “kinesku kupovinu poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, kršenje američkog zračnog prostora i praćenje podataka o djeci”.

Bivši predsjednik Donald Trump, koji je daleko ispred u anketama među kandidatima Republikanske stranke, poželio je Scottu puno sreće u objavi na vlastitoj društvenoj mreži TruthSocial.

Bivši predsjednik Donald Trump, Ron DeSantis, Mike Pence, Nikki Haley neki su od kandidata koji će se natjecati za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2024.

Očekuje se da će Trumpov najbliži rival DeSantis takođe zvanično objaviti svoju kandidaturu ove sedmice.

Bivši potpredsjednik Mike Pence je među imenima za koje se očekuje da će biti kandidat za predsjedničke izbore 2024. godine.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE