ZanimljivostiTikTok uklanja dio misteriozne opcije koja korisnicima predlaže videozapise

TikTok uklanja dio misteriozne opcije koja korisnicima predlaže videozapise

Ako ste se ikada zapitali zašto je TikTok predložio određeni video baš u vašem feedu, možda će vam sada postati malo jasnije zašto je to tako.

TikTok je objavio da počinje uvoditi novu opciju za dodavanje više konteksta o tome kako algoritmi platforme preporučuju videozapise u vašem feedu “Za vas”.

S novom opcijom, možete kliknuti tipku za dijeljenje na videu, a zatim odabrati ikonu upitnika naziva “Zašto ovaj video.”

Odatle, TikTok kaže da možete dobiti više uvida u neke od razloga zašto vam je određeni video preporučen.

Neki od tih razloga uključuju “korisničke interakcije”, što se odnosi na sadržaj koji gledate, sviđate ili dijelite, kao i komentare koje objavljujete i stvari koje ste tražili u aplikaciji; “računi koje pratite ili predloženi računi za vas;” “sadržaj nedavno objavljen u vašoj regiji;” ili “popularan sadržaj u vašoj regiji.”

Kao i druge društvene mreže, TikTok se oslanja na algoritme za objavljivanje personaliziranog sadržaja za korisnike u nadi da će ih zadržati angažiranima i skrolati što je duže moguće.

Novo ažuriranje dolazi nakon obnovljenog ispitivanja da moćni algoritam TikToka može odvesti korisnike, a posebno njegove najmlađe korisnike, u “zečje rupe”, uključujući usmjeravanje na potencijalno štetne teme kao što je sadržaj o samoubistvu i poremećajima prehrane.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE