SvijetTijela dvoje od troje nestale djece pronađena u jezeru u Minnesoti

Tijela dvoje od troje nestale djece pronađena u jezeru u Minnesoti

Tijela dvoje male djece izvučena su iz jezera u američkoj saveznoj državi Minnesoti, a spasioci još uvijek traže treće za koje strahuju da je namjerno utopljeno.

U međuvremenu, otac djece preminuo je na drugoj lokaciji nekoliko sati ranije, a majka je nestala. Njihova imena nisu objavljena.

Lanac događaja počeo je u petak ujutro kada je otac pronađen mrtav u parku mobilnih kućica u gradu Maplewood, u blizini Minneapolisa. Policija je utvrdila da je žena otišla sa djecom, te je počela potraga.

Poručnik policije Maplewooda Joe Steiner rekao je da je automobil žene pronađen u blizini jezera Vadnais u petak oko 16 sati po lokalnom vremenu. Cipele djece pronađene su na obali.

Pretragom jezera pronađeno je tijelo jednog djeteta u petak uveče. Drugo tijelo pronađeno je u toku noći. Tragači iz nekoliko organizacija u subotu su tragali za trećim djetetom i majkom.

Vlasti vjeruju da je svo troje djece bilo mlađe od pet godina.

“Ne postoji ništa tragičnije od gubitka male djece”, rekao je šerif okruga Ramsey Bob Fletcher na konferenciji za novinare u petak.

On je smrt nazvao “vjerovatnim trostrukim ubistvom”.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE