SvijetRegijaTežak zločin u Srbiji – ubio suprugu, jednu ženu ranio

Težak zločin u Srbiji – ubio suprugu, jednu ženu ranio

Rano  jutros muškarac je u Kruševcu iz vatrenog oružja ranio jednu ženu, a potom je nakon dva sata kod Kukljina usmrtio i svoju suprugu, potvrđeno je RTS-u iz pouzdanog izvora. Napadač se, kako se pretpostavlja, potom ubio kod sela Milutovac u okolini Trstenika odakle je porijeklom.

Kako RTS saznaje, jutros je u 6.45 ispred stambene zgrade u kruševačkom naselju Rasadnik, muškarac pucao iz vatrenog oružja u žensku osobu.

„Prvi poziv je primljen u 6.45 za žensku osobu koja je po navodima svjedoka upucana. Po izlasku ekipe na teren zatekli su žensku osobu sa povredama glave u jako teškom, po život opasnom stanju. Naša ekipa je odradila na licu mjesta hitno zbrinjavanje i transportovala pacijentkinje na odeljenje hirurgije Opšte bolnice Kruševac”, rekla je načelnica kruševačke službe Hitne pomoći dr Marija Baltić.

Kako nam je potvrđeno, pacijentkinja je i dalje u teškom stanju i nalazi se na intenzivnoj jedinici kruševačke hirurgije.

Dva sata kasnije, nešto prije 9 sati, isti muškarac je iz vatrenog oružja na putu Jasika–Kukljin pucao i u suprugu.

Žena je zadobila prostrijelnu ranu glave, a ekipe hitne pomoći su na licu mjesta konstatovale smrt.

Kako saznajemo, muškarac je pronađen bez znakova života u blizini Milutovca. Za sada se pretpostavlja da se radi o istom muškarcu koji je nakon zločina izvršio samoubistvo.

Visoko.co.ba/federalna.ba/RTSrbije


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE