SportNogometTežak udar na Adidas

Težak udar na Adidas

Izbacivanje proizvođača opreme Adidasa kao partnera njemačke nogometne reprezentacije u korist američkog Nikea izazvalo je velike emocije u Njemačkoj, čak i u redovima vlasti gdje se osuđuje nedostatak domoljublja.

Njemački nogometni savez (DFB) izazvao je pravi potres objavivši partnerstvo s američkim divom Nikeom za razdoblje od 2027. do 2034. godine, čime je prekinuto više od 70 godina vjernosti bavarskoj tvrtki Adidas. Najava dolazi manje od tri mjeseca prije početka Eura 2024. na njemačkom tlu (14. lipnja – 14. srpnja).

Taman kada se situacija malo primirila na udaru je završio Adidas. Naime, slavni sponzor opreme blokirao je broj 44 na dresu jer font podsjeća na ”SS”. Simbol “SS” se povezuje sa organizacijom Schutzstaffel, jednom od glavnih nacističkih organizacija dok je na čelu Njemačke bio Adolf Hitler.

“Blokirat ćemo broj 44 što je prije moguće. Ljudi iz oko 100 zemalja rade u Adidasu, naša tvrtka se zalaže za promoviranje različitosti i uključenosti i, kao kompanija, aktivno se borimo protiv ksenofobije, antisemitizma, nasilja i mržnje”, rekao je Oliver Brüggen, jedan od glasnogovornika Adidasa.

Gol.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE