BiHCrna HronikaTeslić: Gost kafane udaren sjekirom u vrat

Teslić: Gost kafane udaren sjekirom u vrat

Policiji u Tesliću danas je prijavljeno da su tri lica, nasilnički se ophodeći, verbalno vrijeđala i upućivala ponižavajuće i uvredljive riječi gostima kafane “Formula” u hrvatskom povratničkom naselju Slatina kod Teslića. Jedan od trojice nasilnika je potom otišao do automobila odakle se vratio sa sjekirom kojom je jednog od gostiju udario u vrat nanijevši mu lake tjelesne povrede.

Prilikom odlaska iz automobila su nastavili dovikivati uvredljive riječi mještanima Slatine.

Nakon što je o incidentu izviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju, po njegovoj naredbi su identificirani V.S. N.C. i S.B. svi iz Teslića. Prilikom kriminalističke obrade kod svih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Kod V.S. je pronađena i izuzeta sjekira s kratkom drškom za koju se sumnja da je korištena u napadu na gosta kafane.

Protiv ovih osoba će Okružnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilničko ponašanje.

V.S. i N.C. su višestruki povratnici u činjenju prekršaja sa elementima nasilja, kao i činjenju krivičnih djela protiv imovine.

Slatina je naselje iz kojeg su svi stanovnici hrvatske nacionalisti protjerani u ljeto 1992. godine. Uz malobrojne povratnike tokom avgusta i blagdana Velike gospe 15. avgusta stotine mještana raseljenih širom svijeta dođu u rodni kraj kako bi prisutvovali velikoj svetkovini u Komušini i na obližnjem svetištu na brdu Kondžilo kod Teslića.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE