ZanimljivostiNauka i tehnologijaTesla povlači oko 200.000 vozila u SAD-u zbog problema s kamerom

Tesla povlači oko 200.000 vozila u SAD-u zbog problema s kamerom

Američki proizvođač automobila Tesla povlači oko 200.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) zbog problema s kamerom za vožnju unazad.

Problem se odnosi na “nestabilnost softvera” koja sprečava prikazivanje slike vožnje unazad, saopštila je u petak Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja na autoputu (NHTSA).

Vozila uključuju određene Tesline modele S, X i Y iz 2023. opremljene potpunim samovozećim sistemom.

Autopilot je namijenjen omogućavanju vozilima da automatski upravljaju skretanjem, ubrzavanjem i kočenjem unutar svoje trake.

Najnoviji razvoj događaja uslijedio je nakon Teslinog povlačenja rekordnih dva miliona vozila u SAD-u kako bi instalirali nove sigurnosne opcije u autopilotu, naprednom sistemu za pomoć pri vožnji, nakon što je savezni sigurnosni regulator upozorio da postoje sigurnosni problemi.

U maju 2023. kompanija je povukla više od 1,1 milion vozila u Kini zbog problema s kočenjem.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE