Teška situacija demobilisanih boraca u ZDK

Ultimatum - ili isplate naknada, ili sud u Strazburu

656

Upravni odbor Saveza demobilisanih boraca ZDK održao je sastanak sa kantonalnim ministrom za boračka pitanja, Fahrudinom Čolakovićem, na kojem se razgovaralo o teškom materijalnom položaju ove populacije stanovništva.

Predstavnici Saveza najavili su podnošenje tužbe sudu u Strazburu, ukoliko ne bude izvršena isplata zaostalih naknada, dok je sa druge strane zatraženo strpljenje. Resorni kantonalni ministar, Fahrudin Čolaković poručio je da će Vlada dati sve od sebe da izmiri dugovanja, kao i da će paralelno raditi na realizaciji projekata zapošljavanja demobilisanih boraca.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.