Lokalne TemeTeška noć za visočke vatrogasce

Teška noć za visočke vatrogasce

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko su u noći sa četvrtka na petak u 01:26 sati izašli na gašenje požara u mjestu Srhinje, a u pitanju je bio požar na pomoćnom objektu (štala) u kojem je gorjelo oko 400 bala sijena. Brzom akcijom spriječeno je širenje na dva stambena objekta, odnosno kuće te širenje na druga dva pomoćna objekta.

U akciji je spašeno oko 50 životinja. Požar je ugašen u potpunosti u jutarnjim satima, a na objektu je pričinjena veća materijalna šteta. U akciji gašenja požara učestvovalo je 8 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila. Treba istaći da su u pomoć visočkim vatrogascima pritekle i kolege iz JKP “Visoko”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE