NaslovnicaZDKSportTešanjski spo...

Tešanjski sportski klubovi omogućili besplatne članarine za porodice s troje ili više djece

Tešanjski sportski klubovi omogućili su besplatne članarine za sve porodice s troje ili više djece.

Tim povodom, danas je Udruženje “Porodice tri plus” predstavilo ciljeve i planove vlastitog angažmana na području tešanjske regije.

Istovremeno, u organizaciji tog udruženja potpisani su sporazumi o saradnji sa svim sportskim klubovima s područja općine Tešanj.

– ‘Porodice tri plus’ su za kratko vrijeme, zakonskim zagovaranjem i udruživanjem sa društvenim i privatnim sektorom ostvarili značajne pomake za ovu populaciju u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu – saopćeno je iz te organizacije.

Kako se nadalje navodi, u Zeničko-dobojskom kantonu, sportski klubovi iz Tešnja su se najprije odazvali pozivu i pristupili ovom velikom pronatalitetnom programu.

Tako su omogućene besplatne članarine za svu djecu iz višečlanih porodica i na taj načih, svih 30 klubova je svojim pristupanjem poslalo snažnu poruku u podršci natalitetu.

– Ova izuzetna društvena odgovornost sportskih klubova olakšati će umnožene finansijske obaveze za ovu populaciju gdje ujedno šaljemo poruku da zajednički možemo otkloniti prepreke koje stoje na putu naše budućnosti – rekao je predsjednik “Porodice tri plus” Mustafa Vlahovljak, navodi se u saopćenju.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.