ZDKCrna hronikaTešanjska policija ponovo zaplijenila opojnu drogu

Tešanjska policija ponovo zaplijenila opojnu drogu

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su u prethodnom periodu realizovali pojačane mjere i radnje u okviru aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.
U tom kontekstu, dana 07.01.2023. godine u 01,30 sati, na lokalnom putu Mračaj-Potočani, u mjestu Mračaj, općina Tešanj, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, kojim je upravljala T.A. (1994.) iz Tešnja. Prilikom pregleda lica T.A. kao i vozila pronađena su i oduzeta četiri upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ” Marihuana”.

Također, dana 12.01.2023. godine u mjestu Bukva, općina Tešanj, policijski službenici policije PS Tešanj su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Audi”, kojim je upravljao B.M. (1991.) iz Tešnja. Prilikom pregleda lica i vozila, pronađeno je šest upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, tri upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” te plastična kartica na kojoj su vidljivi tragovi praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”.

U daljnjim aktivnostima Policijske stanice Tešanj, dana 13.01.2023. godine u mjestu Rosulje, općina Tešanj, policijski službenici su na magistralnom putu M4, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“ kojim je upravljao P.S. ( 1989.) iz Tešnja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli jedno ručno izrađeno vatreno oružje u obliku olovke i četiri komada metaka, digitalnu vagu za precizno mjerenje, crnu platnenu torbicu u kojoj se nalazilo pet pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ i dva pakovanja u kojima se nalazilo ukupno jedanaest komada tableta plave boje, koje izgledom asociraju na opojnu drogu „Ecstasy“ te jednu torbu u kojoj se nalazilo trinaest pakovanja sa sadržajem biljne materije, koja izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“.
Napominjemo da je kod osumnjičenog lica dana 12.11.2022.godine u mjestu Bukva, općina Tešanj, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj izvršeno pretresanje porodične kuće i pomoćnih objekata. Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto jedno pakovanje biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 250 grama.
Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenih lica, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, biće dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ-a F BIH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE