ZDKTešanj osnovcima i srednjoškolcima podijelio 7.500 kopija referendumskih listića

Tešanj osnovcima i srednjoškolcima podijelio 7.500 kopija referendumskih listića

Općina Tešanj je, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, odštampala oko 7.500 kopija glasačkih listića sa referenduma za nezavisnost BiH, a listiće će tokom dana dobiti svi učenici osnovnih i srednjih škola – potvrdio je Feni načelnik te općine Suad Huskić.

Referendum je održan 29. februara i 1. marta 1992. godine, a kopije glasačkih listića sa referendumskim pitanjem za izjašnjavanje: Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosni i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive? “ZA” i “PROTIV”, neki su osnovci i srednjoškolci dobili tokom današnjeg druženja s načelnikom Huskićem.

-Bili smo gosti devetih razreda Osnovne škole ‘Huso Hodžić’, u njihovoj STEM radionici, a koji su simulirali i glasanje sa referendumskim listićima. Listiće su ubacivali u glasačke kutije, a uz to smo i razgovarali o Danu nezavisnosti. U sali Općinskog vijeća organizirali smo prijem za srednjoškolce, pod motom: ‘Oni su budućnost Tešnja’, na kojem smo također razgovarali o Danu nezavisnosti BiH, o njihovoj budućnosti, ali i njihovoj viziji općine Tešanj i države BiH – kazao je Huskić.

Motiv za štampanje referendumskih listića, ističe on, bio je da “mladi znaju šta je pravi referendum i neka uče o svojoj domovini i njenoj nezavisnosti”.

Huskić je najavio da će danas u prostorijama Općine organizirati i izložbu likovnih radova na temu Dana nezavisnosti BiH, na kojoj će uručiti i nagrade najuspješnijim učenicima.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE