Lokalne TemeSportTeniski "Pyramid Cup" za WTA seniorke u parku "Ravne 2"

Teniski “Pyramid Cup” za WTA seniorke u parku “Ravne 2”

Sedmica nakon grand slama u Wimbledonu tradicionalno postaje vrijeme za održavanje vrhunskih teniskih događaja u Regionalnom centru za pripreme vrhunskih tenisera u parku ‘Ravne 2’ u Visokom. Podsjećamo, 13. jula 2022. teniski stadion je otvorio najbolji igrač svijeta Novak Đoković u društvu s najboljim slovenačkim teniserom Aljažom Bedeneom, najboljim igračem parova iz regije Ivanom Dodigom i bh. reprezentativcem Aldinom Šetkićem.

U julu 2023. održan je međunarodni ‘Pyramid Cup’ u prisustvu devet najboljih bh. tenisera, te takmičara iz Njemačke, Crne Gore i Makedonije. Osvajač kupa bio je bh. reprezentativac Nermin Fatić.

U julu 2024. bit će održan međunarodni ‘Pyramid Cup’ za seniorke. Pravo nastupa imaju sve WTA rangirane igračice. Za sada, prijavljene su igračice iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Kvalifikacije su predviđene za 16-17. juli 2024, a glavni turnir za 18-20. juli 2024.

Organizator turnira je privredno društvo ‘Bosanske piramide’. Partneri su Teniski savez Bosne i Hercegovine te Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine. Igraće se na tvrdoj podlozi, koja je najkvalitetniji teren te vrste u regionu.

Prijave su otvorene do kraja juna 2024.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE