Teniski klub „Royal Bosna”

Teniski klub „Royal Bosna”Teniski klub „Royal Bosna” (kraljevski) je dobio naziv po kraljevskoj Bosni jer se tereni teniskog kluba nalaze u neposrednoj blizini mjesta “Mile” gdje su stolovali Bosanski banovi i kraljevi srednjovjekovne Bosne, te krunidbeno mjesto Bosanskih kraljeva.

U novembru 2008. godine osnovan je Teniski klub „Royal Bosna” Visoko koji je registrovan u Teniskom Savezu Bosne i Hercegovine, kantonalnom sportskom Savezu, kao i u Općinskom Savezu Visoko.T.K. “Royal Bosna” Visoko egzistira u sklopu teniskog centra Arnautovići bb, kod “Kovine”, u prelijepom prirodnom okruženju, gdje se nalaze tri teniska igrališta, jedno fudbalsko igralište, jedno igralište za odbojku na pijesku i badminton. T.K. “Royal Bosna” trenutno broji oko 100 članova raznih uzrasta (pioniri, kadeti, seniori, veterani, rekreativci). Od tri teniska terena, jedan je pokriven rasvjetom za noćno igranje.T.K. „Royal Bosna” trenutno broji oko 100 članova raznih uzrasta (pioniri, kadeti, seniori, veterani, rekreativci). Od tri teniska terena, jedan je pokriven rasvjetom za noćno igranje. Trener kluba je Nedžad Halač, profesor tjelesnog odgoja, trener sa mnogim uspjesima u prošlosti i godinama iskustva.

Royal tenis klub je mjesto koje pomaže djeci, omladini i ostalim građanima da bi postigli i održali jedan od najvećih darova “dobro zdravlja”. Osobna postignuća, kao što su samopoštovanje i samomotivacije kroz sport, koje će stvoriti ogromne prednosti za sve, kako društvo tako i zdravu porodicu.

Teniski klub “Royal Bosna” Visoko posjeduje tri teniska terena sa zemljanom podlogom, iznajmljivanje jednog od ovih terena u vremenskom periodu od jednog sata košta 5 KM do 15:00, a poslije 15:00 1 h košta 7 KM. Pored iznajmljivanja terena tu su i privatni časovi tenisa za one koji žele poboljšati svoje sposobnosti.

Kontakt broj: 062 826 530

www.visocko-oko.co.ba – Magazin plus