Teniski klub Kameni Dvorac, Kakanj: Demantij

Teniski klub Kameni Dvorac

             KAKANJ

Predmet: Demantij

Povodom objave-teksta na facebook stranici Vašeg portala pod naslovom „Vijećnik NiP-a Suad Agić fizički i verbalno napao novinara Hamida Hadžića“ smatramo potrebnim kao organizori teniskog turnira koji se u objavi pominje uputiti ovaj demantij budući da se u navedenoj objavi iznesene neistine.

Naime, Teniski klub „Kameni dvorac“ i porodica Šabović od 28.05.2021. godine – 30.05.2021. godine su organizovali teniski turnir menadžera, bivših aktivnih igrača i rekreativaca (turnir nije iz kalendara teniskog saveza). Turnir se održavao na teniskim terenima Kameni dvorac i teniskim terenima porodice Agić u Doboju.

Porodica Šabović odnosno teniski klub Kameni dvorac je za potrebe medijskog praćenja i izvještavanja sa terena angažovala portal Kakanj info – vlasništvo Hamida Hadžića.

Vlasnik portala Hamid Hadžić je 29.05.2021. godine predložio da isprati i dio turnira koji se održavao na teniskim terenima porodice Agić u Doboju ne upozorivši organizatora da je od ranije u sukobu i sudskom sporu sa vlasnikom teniskih terena Suadom Agićem, a zbog uvreda koje je Hamid Hadžić uputio na račun vlasnika terena Suada Agića putem facebook komentara..

Kada ga je vlasnik teniskih terena Agić Suad primjetio, pozvao ga je da napusti njegov posjed i zamolio predstavnike organizatora Šabović Šućka i Obralija Amira (članove porodice vlasnika teniskog kluba Kameni dvorac) da ga i oni zamole da napusti posjed vlasnika objasnivši razloge zašto na tome insistira. Kada vlasnik portala to nije učinio, vlasnik teniskih terena Suad Agić ga je ponovo pozvao da u najkraćem mogućem vremenu napusti njegov posjed, u tom trenutku je vlasnik portala Hamid Hadžić počeo usmjeravati fotoaparat u vlasnika teniskih terena Suada Agić kada je vlasnik teniskih terena ruku stavio ispred objektiva fotoaparata i zamolio ga da ništa ne fotografiše što se tiče njega u kom trenutku je Amir Obralija stao između njih i odveo vlasnika portala. Vlasnik portala Hamid Hadžić je tada pozvao policiju, koja ja izašla na lice mjesta i nakon razgovora sa svjedocima, a posebno predstavnikom organizatora Šabović Šućkom,  sačinila potreban dokument.

Dakle, bilo kakav kontakt vlasnika teniskih terena i Suada Agića i vlasnika portala Kakanj info Hamida Hadžića nije bilo niti lično niti sa fotoaparatom posebno takvog da je mogla nastupiti šteta.

Posebno istićemo činjenicu da nam je nejasno zbog čega nam vlasnik portala Hamid Hadžić nije rekao za sukob koji od ranije ima sa vlasnikom teniskih terena Suadom Agićem, razloge istog kao i postojanje sudskog spora u poodmakloj fazi.