SportDržavni TimTeletović: Nisam izabrao da umalo umrem kako bih se izvukao od igranja

Teletović: Nisam izabrao da umalo umrem kako bih se izvukao od igranja

Mirza Teletović neće nastupiti za reprezentaciju BiH na ovogodišnjem Eurobasketu jer, kako je potvrdio, to su iz Phoenix Sunsa tražili od njega.

“Od svoje 17. godine igram za reprezentaciju i nikad me nije interesovalo koliko ima novca, gdje će biti pripreme, ko će igrati. Da selektor pozove 10 kadeta i mene, ja bih se odazvao i igrao. Ovo nije moja odluka, već sam jednostavno primoran propustiti Euro”, napisao je Teletović.

“Phoenix je pristao na sve moje uslove i oni mene vide kao investiciju i jednostavno žele da me imaju u rosteru. Pokušao sam ih ubijediti kako je Euro dobar za mene, kako bih povratio formu, imao utakmica prije početka sezone, a rekli su samo kako ću i sa njima imati dovoljan broj utakmica. Borio sam se za plasman na Euro, igrao kvalifikacije i svi su vidjeli koliko mi je to bitno i meni je jako žao, jer nisam birao bolest, ona se jednostavno desila”, stoji u Teletovićevom obraćanju navijačima.

“Nisam izabrao da umalo umrem kako bih se izvukao od igranja. Morate shvatiti da je nastup na Euru velika stvar za mene, jer ja volim svoju zemlju i volim košarku, ali nekad ne utičemo na sve što se dešava okolo nas…”, napisao je Mirza na kraju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE