Teletović: Imam veliku želju da igram na Evropskom prvenstvu

671

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i igrač ekipe Brooklyn Nets Mirza Teletović u potpunosti se oporavio od plućne embolije i sada se u Bosni i Hercegovini odmara od protekle NBA sezone.

Teletović je u januaru obolio od plućne embolije, zbog koje je propustio veći dio sezone NBA lige. Zahvaljujući odličnoj tromjesečnoj terapiji američkih doktora, oporavio se na vrijeme, što ulijeva nadu ljubiteljima košarke u BiH da bi ponajbolji bh. košarkaš mogao igrati za reprezentaciju BiH na evropskom prvenstvu u Francuskoj.

“Imam veliku želju da igram na Evropskom prvenstvu u Francuskoj”, izjavio je kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

Najbolji bh. košarkaš želi igrati za BiH na Evropskom prvenstvu ove godine, ali ističe da to ne ovisi o njemu. “Uradit ću sve u mojoj moći da zaigram na EP-u, ali konačnu odluku će dati moja NBA ekipa. Na ljeto ću znati da li ostajem u Netsima ili ću promijeniti klub, a nakon toga, ovisno o novom ugovoru, saznat ću mogu li igrati u Francuskoj”, objasnio je Teletović.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj počinje u septembru, a BiH se nalazi u grupi s domaćinom, Poljskom, Rusijom, Izraelom i Finskom. Kapiten selekcije BiH naglašava da se reprzentacija BiH može nositi sa svim protivnicima, što je dokazala na prošlom EP-u u Sloveniji.

“Kada smo kompletni možemo dobiti bilo koga. To smo pokazali na prošlom evropskom prvenstvu, na kojem smo dobili viceprvaka Evrope, Litvaniju. Rezultat u Francuskoj će ovisiti o pripremama i odzivu igrača”, objasnio je košarkaš. Teletovićev ugovor sa Brooklyn Netsima ističe 30. juna, a kapiten selekcije BiH se nada da će i naredne sezone braniti boje tog kluba.

“Poznajem dobro grad i želio bih ostati u Netsima. Trenutno ne želim razmišljati o alternativama. Netsi su imali dobru sezonu, obzirom na konstantne promjene u ekipi. Kada stalno mijenjate igrače i trenere, teško je napraviti kontinuitet”, zaključio je Teletović.

Komentari

komentara