Telefonski broj vrijedan 2 miliona eura

723

Jedan poslovni čovjek platio je više od osam miliona dirhama (oko dva miliona eura) za broj mobilnog telefona, što je najveća cijena za taj tip usluge u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dok jedni jedva spajaju kraj s krajem, drugi ne znaju šta će s novcem, pa ga na aukcijama troše na neobične brojeve telefona. Najskuplji broj prodat u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, broj 052 2222 222, dio je aukcije koju je organizovao „Telekom Du“ u subotu u Dubaiju.

„Broj je prodat za 8.100.000 dirhama lokalnom biznismenu, što je novi rekord na aukcijama za broj mobilnog telefona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, rekao je Ahmed Aburahima, potpredsjednik za odnose vlade s javnošću u UAE.

Identitet kupca nije objavljen. Kompanija Du je saopćila kako će dio novca ići u dobrotvorne svrhe.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.