Lokalne TemeTekstilni obrt 'Botex' iz Visokog poklonio zaštitne maske Fondaciji i dr. Semiru...

Tekstilni obrt ‘Botex’ iz Visokog poklonio zaštitne maske Fondaciji i dr. Semiru Osmanagiću

U srijedu 13.maja 2020.godine Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ je dobila donaciju zaštitnih maski, koje su poklon visočke firme „Botex“. Riječ je o pamučnim maskama, koje je moguće prati, koje su sterilisane, a posebno je zanimljivo što se na maskama našao i logo Fondacije. Pored ovih maski, stigla je i donacija također u pamučnim maskama koje će biti dijeljene gostima Fondacije koji se pojave na lokacijama bez maske, a sve s ciljem što veće sigurnosti, kako samih gostiju, tako i vodiča i uposlenika Fondacije.

– Naša mala firma „Botex“ bavi se kućnim tekstilom, a tu prije svega mislim na proizvodnju stolnjaka i posteljine. Međutim, u ovo vrijeme epidemije virusa bazirali smo se na proizvodnju zaštitnih maski, a veliki broj smo i poklonili. Radimo zaista interesantan asortiman i nekoliko vrsta maski, a u posljednje vrijeme su najinteresantnije maske s logom kompanija. – ispričala nam je Vesna iz firme „Botex“.

Foto: Nusret Smajović

Fondacija se našla među onima koji su na poklon dobili ove maske, a kako priča Vesna, razloga je mnogo.

– Dr. Osmanagić je zaslužan za prosperitet ovog grada i cijele države. Promovisao je Visoko i ovu zemlju širom svijeta, postali smo top destinacija, a veliki broj ljudi je tokom izolacije preživljavao i čekao bolja vremena upravo uz videozapise i priče dr. Osmanagića. Ovo je samo mali znak pažnje i zahvalnosti dr. Osmanagiću i Fondaciji na svemu što čine za naš grad i cijelu BiH. – kazala nam je Vesna.

Poklon je u ime Fondacije primio lično dr. Semir Osmanagić te se zahvalio, naglašavajući kako je riječ o zaista vrijednom poklonu, s obzirom da mjere nadležnih između ostalog zahtijevaju nošenje maski, a u Fondaciji se od prvog dana trude da sigurnost posjetilaca, kao i vodiča i uposlenika, bude nešto najbitnije.

Inače, obrt „Botex“ bavi se tekstilnom proizvodnjom, a u posljednje vrijeme bazirani su na proizvodnju pamučnih maski, koje su se pokazale kao pun pogodak, posebno maske sa logom firmi, raznim amblemima i drugim interesantnim detaljima. Telefonskim putem moguće je i naručiti izradu maski, a broj za informacije je: 065/238-167.

 

Visoko.co.ba/Nusret Smajović


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE