Taylor Swift pokupila osam nagrada Billboarda

523

Američka pop zvezda Taylor Swift osvojila je sinoć najviše muzičkih nagrada Billboard, ukupno osam, među kojima za najboljeg ženskog izvođača, na ceremoniji dodjele u Las Vegasu, javile su danas svjetske agencije.

Pjevačica je sinoć premijerno prikazala svoj novi video klip za pjesmu “Bad Blood” sa novog albuma “1989” na kojem se pojavljuje rep muzičar Kendrick Lamar. Britanski pjevač Sam Smith, dobitnik nekoliko nagrada Grammy, osvojio je nagradu za najboljeg muškog izvođača i novog muzičkog umetnika.

Smith nije bio na ceremoniji dodjele jer se oporavlja od operacije glasnih žica zbog čega je nedavno otkazao koncerte u Australiji. U video klipu emitovanom u Las Vegasu, pjevač soul muzike je zahvalio na nagradi i dodao da će se brzo oporavati i nastaviti da pjeva.

Britanski bend “One Direction” dobio je nagradu za najbolju grupu, manje od dva mjeseca od odlaska člana Zeina Malika iz grupe. Muzičke nagrade Bilboard Music Awards dodjeljuje istoimeni američki muzički časopis, koji dobitnike, za razliku od Grammyja, određuje prema prodaji albuma.

Za nagrade Grammy je zadužen žiri kojeg čine predstavnici muzičke industrije.

Komentari

komentara