NaslovnicaZDKTarik Zulović...

Tarik Zulović imenovan za direktora zeničke bolnice za naredne četiri godine

Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica imenovao je za direktora te ustanove na četverogodišnji mandata dr. Tarika Zulovića, koji je do sada bio vršilac dužnosti direktora – potvrdio je Feni predsjednik UO KBZ-a Bruno Bojić.

Zulović je, nakon ostavke bivšeg direktora Rasima Skomorca te do imenovanja za vršioca dužnosti direktora 30. decembra 2022. godine, bio član UO KBZ-a i vršilac dužnosti načelnika Odjela za ginekologiju i porodiljstvo KBZ-a.

-UO donio je jučer jednoglasnu odluku i doktor Tarik Zulović od danas je i zvanično direktor KBZ-a, na mandat od četiri godine. Prije imenovanja, pribavili smo i prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona – kaže Bojić, koji ističe da je tako ova njihova odluka automatski postala i punovažna.

Zulović je bio i jedini prijavljeni kandidat na konkursu, a i da je bilo protukandidata, podvlači Bojić, on je “bio i najbolji kandidat za ovu funkciju”.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.