Tarik Halilović: U Visokom omladinci SDA u biračkim odborima ispred HDZ-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske i još nekih mrzitelja BiH

Uzimajući u obzir blisku povezanost predsjednice Gradske izborne komisije sa vladajućom strankom u Visokom, ne čudi što su predstavnici Gradske izborne komisije u pojedinim biračkim odborima bili upravo SDA omladinci, međutim čudi činjenica što su pojedine čak direktno postavljali pa tako Zerina predstavlja Ujedinjenu Srpsku, Azemila PDP (Draško Stanivuković), Đevad Socijalističku partiju (partnere Dodika u vlasti RS-a), Mirsada SNSD i slično.

Ovakvih primjera je mnogo, a o pristrasnosti članova biračkih odbora i kršenja predizborne šutnje da ne govorimo. Sve ove radnje su prijavljene Centralnoj izbornoj komisiji, Tužilaštvu BiH ali i OHR-u, navodi gradski vijećnik Tarik Halilović.

Press Tarik Halilović / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.