Tarik Halilović: Subvencija na pelet, ugalj i drva neophodna!

Da su čitava Evropa i svijet u energetskoj krizi i pred kolapsom se vidjelo još početkom ove godine. Međutim, to nisu bili dovoljni alarmi za našu vlast.

Prije skoro pola godine gradski vijećnik Tarik Halilović je podnio inicijativu za sufinanciranje troškova kupovine peleta i ostalih grijnih energenata, no tada, vlast se oglušila na istu i štaviše posredstvom svojih pijuna ismijala navedenu inicijativu.

Kako to obično i biva sa naknadnom pameću vlasti, pola godine nakon ove inicijative, slušamo izjave gradonačelnika Ganića o tome kako građani Visokog trebaju koristiti ekološki prihvatljive energente.

“Ovo je samo još jedan od pokazatelja koliko vlast u Visokom predvođena SDA radi stihijski i bez bilo kakve strategije ili plana. Kada sam predlagao subvencije na pelet, ugalj i drva, taj prijedlog je ismijan iako doista držim do toga da je diskriminatorno imati redovne subvencije na plin ali ne i na ostale energente. Ovim vlast vrši očitu diskriminaciju nad građanima koji ne žive u objektima zajedničkog stanovanja, odnosno zgradama. ” naveo je Halilović.

“Svi moraju biti tretirani isto i imati pomoć Grada u ovim teškim vremenima podjednako. Ne smije biti povlaštenih i onih “jednakijih ” u odnosu na ostale građane.” zaključio je vijećnik Tarik Halilović.

Ostaje da pratimo situaciju i da se nadamo da se građani neće mrznuti cijelu zimu zbog inflacije ali i nedostatka energenata.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.